top of page

BARBERSHOP versus SALON de înfrumusețare!

Actualizată în: 7 mar. 2020


Cu evoluția barbershop-urilor în ultimii 3 ani în România te întrebi oare unde să merg la tuns și care este diferența dintre un barbershop și un salon de înfrumusețare?


Să zicem că la fel cum nu ai merge la un cardiolog pentru o durere de cap, nu vei dori nici să mergi la un salon pentru un bărbierit cu briciul. În mod similar, un frizer nu poate să-ți ofere un tratament cu keratină pentru părul ondulat sau creț.

DIFERENȚE DE TEHNICĂ


Principala diferență între cele două tipuri de tunsori este că, frizerii sunt antrenați să tundă tunsori mai scurte și tradiționale pentru bărbați, în timp ce stiliștii de salon sunt pregătiți să taie stiluri de păr mai lungi. Frizerii sunt specializați în utilizarea mașinilor de tuns și a briciului. În schimb, un/o stilist/ă de salon primește mai multă pregătire în arta coafării, folosirii foarfecii și vopsirii părului.

Așadar dacă ai părul scurt și dorești un look scurt masculin care să te reprezinte sau un aranjat de barbă trebuie să mergi la un frizer. Însă daca ai părul la nivelul umerilor sau chiar mai lung, un/o stylist/coafeză îți poate oferii forma și textura dorită.


DIFERENȚĂ ÎN AMBIANȚĂ


Frizerii au, în general, o atmosferă diferită de saloane, întrucât zona de așteptare și serviciile sunt orientate către gusturile bărbaților. Muzică rap/hiphop, jocuri FIFA, narghilele, reviste auto, meciuri live difuzate și multe altele sunt elemente specifice unui barbershop. Un alt aspect în frizerii este că nu ai nevoie întotdeauna de programare și poți intra direct - însă acest lucru diferă de politica internă a fiecarei frizerii.


În saloanele de înfrumusețare găsiți în schimb o ambianță mai linistită, cu muzică relaxantă, cafea, răcoritoare, o gamă largă de produse cosmetice, reviste de înfrumusețare, cataloage de produse și vopsele plus o varietate mai mare de servicii pentru păr, unghii, îngrijirea corporală sau facială. Aici majoritatea programărilor se fac dinainte datorită timpilor mai lungi de prestare servicii plus fluxului mai mare de clientelă feminină cu nevoie de îngrijire mai frecventă decăt a bărbaților.


În ceea ce privește copiii sub 10 ani, recomandăm ca aceștia să fie duși într-un salon deoarece în frizerii, bărbații tind să vorbească vulgar sau mai agresiv. Dar din nou acest lucru diferă de la o frizerie la alta, deoarece într-o locație mică, fără flux mare, copii pot sta liniștiți fără să fie expuși la cuvinte obscene.


DIFERENȚA DINTRE SCAUNE


Scaunele de frizerie diferă în primul rând prin dimensiunea lor care este mult mai mare decât a celor de coafor oferind clientului un confort mai relaxant datorită spătarului înalt. Tetiera detașabilă găsită pe spătarul scaunului la nivelul capului ajută frizerii să ofere clientului o poziție relaxantă și sigură în timpul bărbieritului. Această poziție pe spate, dă frizerului posibilitatea de a oferi serviciul de aplicare prosop cald pentru relaxarea feței și bărbieritul mai sigur, care evită posibilele iritații.

De asemenea scaunul de frizer este full reglabil ceea ce implică posibilitatea de rotire 360°, înclinare pe spate, ridicare/coborâre nivel în funcție de serviciul prestat.


Cele standard folosite în saloanele de înfrumusețare au însă un spatar mai jos fiind prevăzute doar cu două funcții principale: ridicarea/coborarea scaunului și suport de picioare. Aceste scaune sunt perfecte pentru serviciile prestate de un/o stylistă însă insuficient utilate pentru nevoile bărbătești.Dacă totuși ești negotărât cu ce ar trebuii să alegi îți lăsam aici indiciile:


3 Motive să mergi la barbershop:


  • Ai barbă

  • Ai păr scurt și ai nevoie să-ți găsești stilul care te reprezintă

  • Vrei să schimbi o parere cu alți bărbați într-un mediu masculin


3 Motive să mergi la un salon de înfrumusețare:


  • Ai părul lung și vrei să ți-l păstrezi așa

  • Vrei să îți vopsești părul

  • Vrei să apelezi la mai multe servicii complementare (unghii, tratament facial, masaje)


296 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page