top of page

Mătreața la bărbați

4 FACTORI DE ȘTIUT și ÎMBUNĂTĂȚIT

SCALPUL USCAT NU Înseamnă MĂTREAȚĂ

Da, e adevărat! Eliminăm constant celule moarte. Mai mult de 30,000 celule PE MINUT! Expunerea scalpului la soare, spălarea excesivă cu șampon dur sau cu apă fierbinte poate deshidrata drastic scalpul și duce la producerea acelor "fulgi de nea", asemănători mătreții. Însă ea nu este mătreață ci doar o descuamare agresivă din lipsă de hidratare.

SOLUȚIA?

Dacă ai senzație de scap uscat cu "fulgi de nea" mărunți, uscați și albi însoțit de usturime, păr lipsit de vitalitate și foarte fragil, ai nevoie de produse hidratante și fără sulfați care NU au proprietăți de curățare intensivă. Uite aici câteva sugestii:MICROBII POT CAUZA MĂTREAȚA

Motivul pentru care scalpul începe să elimine mai multe celule poate fi dat de ciuperca Malassezia Furfur care trăiește în mod natural acolo însă începe să se înmulțească excesiv pe fondul unei igiene neadecvate. Aceasta fiind intitulată Mătreață Fungică.


SOLUȚIA?


ȘAMPON ANTIMĂTREAȚĂ CU ANTIFUNGICI ACTIVI (bază de disulfură de seleniu, ciclopirox, acid salicilic sau Pitocton Olamina găsite exclusiv în FARMACII)


5 MIN curățare excesivă

5 MIN lasă să acționeze

Clătește din abundență cu apă călduță nu fierbinte

REPEAT DE 3 ori/săpt, max 6 săptămâni


Dacă observi că produsele profesionale nu își fac efectul, e timpul să consulți un dermatolog care posibil să te ghideze către un examen micologic.


SCALPUL GRAS POATE CAUZA MĂTREAȚA


Ai crede că mătreața apare doar pentru că ai un scalp uscat? Ei bine glandele sebacee, care produc sebum pentru a menține pielea capului hidratată, pot genera din diferite motive, uleiuri în exces. În contact cu ciuperca Malassezia, crează o mătreață grasă.


SOLUȚIA?

Ai o mătreață uleioasă cu fulgi în bucăți mai mari, de culoare gălbicioasă însoțite de roșeață și mâncărimi? Încearcă șampoanele:


ALIMENTAȚIA TA CONTEAZĂ

Asta te-ar putea surprinde, însă alimentația te-ar putea ajuta în reducerea mătreții. Oferindu-i corpului tău un boost de nutrienți îl poți susține în lupta cu mătreața.


SOLUȚIA?


Mănâncă cât mai proaspăt și mai puțin procesat (fast food).

Crește porțiile de micro-nutrienți precum:


  • ZINC: Năut, Linte, Fasole, Ciocolată neagră, Nuci, Semințe

  • Omega 3: Pește, Fructe de Mare, Nuci, Conopidă, Semințe IN și Chia

  • Crește consumul de vitamina B: Cartofi, Morcovi, Legume Verzi


Redu consumul de zahăr, ouă și grăsimi.


Produsele menționate nu reprezintă nici o reclamă sponsorizată ci o recomandare profesională în urma rezultatelor obținute. Le poți achiziționa din orice magazin, farmacie sau de pe oricare site web.

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page