top of page

Ce implică un look îngrijit?

Actualizată în: 7 mar. 2020


General vorbind, bărbații sunt mai puțin preocupați de aspectul lor fizic decât femeile. Cu toate acestea, vine câte un moment în care simți disperata nevoie de un refresh vizual pentru a-ți spori încrederea sau pentru a-ți schimba starea de spirit.

Cea mai bună rezolvare în această situație? Fugi la frizerul tău!


Dar te-ai întrebat vreodată, psihologic vorbind ce înseamnă o tunsoare nouă?



1. Un look fresh te face să simți mai atractiv   Hai să o acceptăm asta! Suntem ființe cu înclinare fizică. Ce înseamnă asta?

Ne oferă un sentiment de satisfacție atunci când privirele oamenilor, mai ales a femeilor se întorc după noi, chiar și pentru o secundă. Chestia este că ne face să ne simțim bine cu noi înșine și cu toții știm ce legătură puternică este între stima de sine și performanță. Cu cât ești mai încrezător cu tine, cu atât esți mai productiv și motivat să reușești.


2. Un look fresh îți reflectă personalitatea


Freza ta spune multe despre tine, mai multe decât îți dai tu seama. Este una dintre manifestările exterioare ale interiorului tău. Fără să realizezi, o alegi sau o schimbi în funcție de starea ta interioară. Vrei să pari încrezător și decisiv? Mergi pe un look clasic, mai matur tip Pompadour sau Side Part. Vrei să exprimi lejeritate și calm? Alege stilurile Messy, dezordonate care îți oferă simplitate & eficiență la aranjatul de zi cu zi de acasă.

Sau dacă ești o fire mai non-conformistă poți să ieși din tipar cu un Hair Design.


3. Un look fresh te face să arați sănătos Stresurile cotidiene din viață te scot din starea de confort și relaxare, care în cele din urmă te vor face să pari trist sau pur și simplu obosit. Din păcate, acestea stresuri sunt inevitabile în rutinele zilnice și este responsabilitatea noastră să le autogestionăm. Nu le lăsa să îți dăuneze starea interioară chiar dacă asta implică de multe ori o exteriorizare și descărcare a presiunii! Se întâmplă de multe ori să nu poți ascunde complet gândurile îngrijorate, dar poți cu desăvârșire să eviți aspectul cel mai rău. O tunsoare curată are puterea de a ascunde problemele, a te face să arăți și chiar să te simți mai sănătos.


4. Un look fresh promovează masculinitatea   Atmosfera dintr-un barbershop: tunsul cu ajutorul mașinilor profesionale exclusiv pentru bărbați, conturarea bărbii/bărbierirea cu briciul sau simpla interacțiune cu alți tovarăși emană masculinitate. Mai mult, studiile făcute de David L. Shabazz în 2016 au evidențiat că frizeria nu este doar pentru îngrijirea părului, ci pentru a socializa și discuta probleme. Totodată s-a demonstrat că interacțiunile sociale dintre bărbații pot fi terapeutice atât pentru client cât și pentru frizer. Într-adevăr, frizeriile au devenit cunoscute cercetătorilor din domeniul sănătății drept locurile în care bărbații se destresează (Hoskins, 2008).



Vezi Video: Barbershop Vibe


200 afișări0 comentarii
bottom of page